Átadásra került a játszótér - Fantasztikus Vakációnyitó Gyermeknap Sajóörösön

Több éve tervezgetett, dédelgetett elképzelés vált ma valóra azzal, hogy átadásra került a játszótér. A tavalyi év során az önkormányzatnak és a közalapítványnak lehetősége volt, hogy több pályázati forrást is elnyerjen (Magyar Falu Program: 5.000.000 Ft, MOL Helyi Érték Pályázat: 500.000 Ft, TESCO "Ön választ, mi segítünk" pályázat: 250.000 Ft, Sajóörös Községért Közalapítvány önerő: 400.000 Ft). Ez tette lehetővé, hogy megvalósuljon ez a közösségi tér. Igen, mi nem csak egyszerű játszótérként tekintünk rá, hanem közösségi térként, ahol az emberek találkozhatnak, jókedvű beszélgetések, ismeretségek alakulhatnak ki, közös családi és egyéb civil programok helyszíne is lehet.

Az elemek tervezését megelőzően egyrészt megkérdeztük a lakosság véleményét, milyen típusú eszközöket látnának szívesen (itt írtunk róla), másrészt törekedtünk arra, hogy több generáció kisgyermek, fiatal, szülő és nagyszülő tudja majd együtt használni. A célunk az volt, hogy egy olyan hely jöjjön létre, ahol mindenki együtt játszhat. Úgy gondoljuk, hogy ezt a célt sikerült elérnünk, ezért büszkén adtuk ma át a játszóteret Sajóörösnek. Köszönjük Mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult a megvalósításhoz! Sok örömteli élményt, sok barátot, ismeretséget kívánunk mindenkinek!


Az átadó műsorban a Sajószögedi Kölcsey Ferenc Általános iskola diákjai léptek fel, a zenekaruk rajzfilmzenéket játszott, tanulói verseket mondtak, népitáncoltak, citáraztak. Pásztor Pascal plébános megáldotta a játszóteret, dr. Koncz Zsófia országgyűlési képviselő, valamint Alapítványunk elnöke beszédet mondott.

A gyerekek azonnal birtokba vették a játszóteret, jókedvűen kosaraztak, ping-pongoztak, csúszdáztak, hintáztak, körforgóztak, mászókáztak. Meglepetésként cukorágyúból cukorkák hullottak a gyerekek közé.


A játszótér átadása a sajóörösi önkormányzat által szervezett Vakációnyitó Gyermeknap keretében került megrendezésre, melynek a Kastélykert adott helyszínt. A résztvevő gyerekek a regisztrációkor megkapták a játszótér jelképes kulcsát, a kertben pedig mindenki megtalálta a kedvére való játékot. Jelen volt a helyi Hétszínvirág Óvoda, náluk ügyességi játékokat lehetett játszani, valamint kézműveskedni is lehetett. A Tulipántos Népi Játékparkban számos népi játékot ki lehetett próbálni, be lehetett ülni a fa körhinta vesszőkosaraiba. Ők Gólyalábas Parasztkomédia előadással is szórakoztatták a közönséget. Ezentúl volt lehetőség arcfestésre, csillámtetoválásra, lehetett anyagozni, biliárdfocizni, buborékfocizni, extrém íjászkodni és VR szemüveges játékokal is lehetett játszani. A KULCS szabadulószobában izgalmas feladványok várták az érdeklődőket, aki ügyes volt kijuthatott. 

Sajnos az időjárás 1 órakor megtréfált bennünket, ekkor többen hazamentek, a bátrabbak az eső elmúltával folytatták tovább a játékot. Köszönjük, hogy ennyire sokan kilátogattak, az eddigi visszajelzések alapján mindenki nagyon jól érezte magát.