Mit készítsünk levendulából? - wellness, ital, étel

Levendula a wellness szolgálatában:

A levendula talán legismertebb felhasználási módja a levendulás fürdő. De hogyan is csináljuk mi saját magunk? http://lukreciakencei.hu/recept/furdes/furdosok/levendulas-zablisztes-bornyugatato-furdo
A fürdőn túl, készíthetünk levendula fürdőbombát a videó alapján: https://www.youtube.com/watch?v=Nt38WirUS2I
A levendulás fürdősó készítését ebből a videóból lehet elsajátítani: https://www.youtube.com/watch?v=37M6ckVsZkM
Egy átlagos szappant reszeljük le, ezt tegyük egy bögrébe, amivel tele lesz. Tegyük ezt egy lábasba, majd az előző bögrével adjunk hozzá 10 bögre vizet, 1 evőkanál glicerint, majd melegítsük, míg a reszelék elolvad a vízben. Ne forrjon. Ha elolvadtak a darabkák, vegyük le a tűzről, ekkor mehet bele pár csepp levendulaolaj, vagy morzsolhatunk bele szárított levendulavirágot. A vízszerű szappan egy éjszaka alatt besűrűsödik, és már használható is.
Készíts levendulás kávét, mint egy profi!
Két bögre Lavender Latte rendel! De mire is lesz szükség? Négy normál adag eszpresszóra, egy vagy másfél csésze alacsony zsírtartalmú tejre, ízlés szerint cukorra, és egy teáskanál szárított levendula virágra.
A tejhez add hozzá a szárított levendulavirágot, majd egy kis edényben melegítsd fel lassú lángon. Nem kell felforralni, mindössze felmelegíteni. Ezt követően vedd le a tűzről a lábast, és hagyd ázni a levendulát 5-10 percig. Minél tovább hagyod ázni, nyilvánvalóan annál erőteljesebb lesz a levendula íze.
Az 5-10 perc letelte után szűrővel halászd ki a virágokat. A tejet utána egy kicsit meg is gőzölheted, ízlés szerint. Ezt követően önts szét a tejet és az eszpresszót két bögrébe. A tejhab tetejére díszítés gyanánt morzsolhatsz pár apró levendula virágot.

Levendulás Édesség? Miért ne.

Valaki készített már levendulás édességet? Ha igen várjuk a tapasztalatokat.