Kié a legszebb konyhakert?

Alapítványunk idén még nem csatlakozik helyileg ehhez a kezdeményezéshez, de a nevezési lehetőség nyitva áll minden magánszemély előtt: mutassa meg konyhakertjét ezen az országos versenyen!

A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet, hogy az évszázadok során összegyűlt tudás, tapasztalat tovább öröklődhessen a generációk között.

Az Agrárminisztériummal együttműködve kilencedik éve dolgoznak a szervezők azon, hogy a konyhakerti kertművelés minél megbecsültebb legyen. A kertművelők munkája kapjon kellő figyelmet, elismerést, és példájuk nyomán minél többen műveljenek konyhakertet.

A kialakult vírus helyzet még inkább ráirányította a figyelmet a település szintű önellátás és az otthoni kertművelés fontosságára. 

Az elmúlt években 771 településről 92.064 kertművelő munkáját értékelhettek és 387 db Magyarország legszebb konyhakertje országos díjat adhattak át. A programban résztvevő kertművelők hatására, tanácsaik eredményeként az elmúlt években 28.126 db új konyhakertet alakítottak ki országszerte.

Amennyiben érdekli a lehetőség, és benevezné konyhakertjét, ITT találja a pályázati kiírást.


Sok sikert kívánunk!


Kép forrása: http://news.kertvarazsmagazin.hu/vetemenyes/2165-kezdjuenk-neki-a-konyhakert-kialakitasanak