II. Levendulaszüret Sajóörösön

 Június 26-án került megrendezésre az immár hagyományt teremtő Levendula-szüret a Kastélykertben, a Sajóörös Községért Közalapítvány és a Sajóörösi Kerek Rét Alapítvány közös szervezésében.

Az időjárás próbára tette a szervezőket, mivel az aznapi előkészületek szemerkélő esőben, mennydörgések kíséretében történtek, de szerencsére felszakadozott a felhőzet, és a szép számú vendégsereget már verőfényes napsütés várta.

A regisztráció után levendulatotó kitöltésére kaptak lehetőséget a résztvevők, az egyedi, nagy örömet okozó nyereményekről az Örösgyöngy Kreatív Klub tagjai gondoskodtak.

Amíg a felnőttek levendulát szüreteltek, vagy éppen levendulát vásároltak a Sa-Jó Kert jóvoltából, a gyerekeket a Levendulás népi játéktár, valamint kézműves foglalkozás várta, ahol színezhettek, levendulabuzogányt és papír levendulát készíthettek. A nagy melegben jól esett a hűsítő levendulaszörp, levendulás kávé vagy kapuccsínó, ami mellé levendulás süteményt is kóstolhattak az érdeklődők.



4 órától családi táncház vette kezdetét Losonczi Benjámin Róbert tánctanár vezetésével, ahol kicsi és nagy együtt rophatta a moldvai táncokat. A fergeteges hangulatú táncház után - a nap zárásaként - népviseleti ruhadarabokat próbálhattak fel a résztvevők.



A Levendulaszüreten készült további fotókat ITT tekinthetik meg.

Várunk mindenkit szeretettel jövőre is! 🥰

Köszönetnyilvánítás:

Köszönjük mindenkinek a részvételt, Ládi Mariannának a levendulás sütit, Donogánné Julcsinak az ásványvíz és kapuccsínó-felajánlást, az Örösgyöngy Kreatív Klubnak és Vaszilkó Tiborné Évának a levenulapárnácska-szütyőket és a kedves totónyereményeket, a SA-JÓ KERT-nek a levendulavásárt, a Levendulás Népi Játéktárnak a gyerekek szórakoztatását, és Losonczi Benjámin Róbertnek a fantasztikus hangulatot a táncházban!