Ismét sikerrel pályáztunk a TESCO "Ön választ, mi segítünk" pályázatára

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy Alapítványunk ismételten sikeresen pályázott a Tesco "Ön választ, mi segítünk" pályázatára, bejutottunk a második fordulóba. Normál körülmények között a következő szakasz az áruházi szavazatgyűjtés lenne, valamint az az időszak, amikor kampányolhatnánk a TESCO vásárlók szavazataiért. Idén, mivel a vírushelyzet egyre súlyosbodik a legtöbb közép-európai országban, a TESCO úgy döntött, hogy nem szervezik meg az áruházi szavazást. A szavazás elmaradása miatt a TESCO úgy döntött, hogy megemeli a pályázati keretet, és valamennyi, a szavazási szakaszba továbbjutó kezdeményezést azonos összeggel támogatja, ez az összeg 250 000 Forint.

Mi már a Covid utáni időre készülünk, amikor a gyerekek ismét szabadon, egymást megölelve futkározhatnak a játszótéren. Szeretnénk, ha ez az alkalom emlékezetes lenne számukra, és új játszótéri elemekkel, kiegészítőkkel örvendeztethetnénk meg őket. 

A projektünk címe Legyen még mókásabb a játék, fejlesztés észrevétlenül a sajóörösi játszótéren.

A pályázatban célul tűztük ki, hogy a tervek szerint jövő év tavaszán átadásra kerülő közterületi játszótérhez olyan kiegészítőket tudjunk megrendelni, elhelyezni amire már nem volt saját forrásunk és a többi pályázatba se tudtuk ezt már beemelni. Ilyen például az árnyékoló a homokozóhoz, mivel a területen egyenlőre még kevés fa található. Olyan eszközökre gondoltunk még, amelyekkel észrevétlenül fejlesztik a kreativitásukat, a szociális készségüket szerepjátékok segítségével (különböző kiegészítők a várra), a ritmusérzéküket (hangzó csövek). A játszótér környezetetét is szeretnénk szebbé tenni virágládák segítségével, amit közösen ültetnénk be. Bízunk benne, hogy tavasszal már tudunk önkéntes napokat szervezni. Ekkor szeretnénk a területet rendezni, füvesíteni, növényeket, virágokat ültetni, valamint telepíteni a felsorolt eszközöket.

Várjuk a tenni akaró önkénteseket, valamint a támogatásokat.