Egészséges ovisok járványhelyzetben is - a TESCO segítségével

Bizonyára sokan emlékeznek még a tavaszi örömhírre, amikor a TESCO „Ön választ mi segítünk” pályázat 3. helyezését sikerült megszereznie az Alapítványunknak. A harmadik hellyel járó 100.000 Ft-ot eredeti terveink szerint egy szeptemberben megrendezésre kerülő egészség- és sportnapra fordítottuk volna.

Az élet sajnos közbeszólt, és bár nagy terveink voltak az egészségnapra vonatkozóan, a Covid-19 világjárvány mindent felülírt.

Sokat ötleteltünk, hogyan tudnánk az eredeti, egészségmegőrzési célunknak megfelelő megvalósítási lehetőséget találni úgy, hogy azzal értéket teremtünk a közösségnek, de betartjuk a járványügyi előírásokat is. Végül úgy döntöttünk, hogy a sajóörösi óvodásokat örvendeztetjük meg olyan termékekkel, amelyekkel az egészségre nevelést, az egészségmegőrzést és -tudatosságot tudjuk elősegíteni.

Október 22-én nagy örömmel adtuk át az Óvoda vezetőjének a pályázati támogatásból megvásárolt eszközöket: 

    • gyümölcsprést, 
    • smootie-készítőt, 
    • aszalót, 
    • légtisztítót, és 
    • babzsákokat.

A járványhelyzetre való tekintettel Alapítványunk is szeretett volna hozzájárulni a gyerekek egészségének megőrzéséhez, így egy második légtisztító vásárlása mellett döntött, s ezzel mindkét óvodás csoport szobájába kerülhetett 1-1 berendezés.

 Az óvodások az őszi szünet után birtokba vették az új eszközöket, és nagy lelkesedéssel vetették bele magukat az egészséges gyümölcs- és zöldségitalok, aszalványok készítésébe.

Hálás köszönet a TESCO-nak a pályázati lehetőségért, bízunk benne, hogy sok-sok évig örömmel használják majd az eszközöket az óvodásaink!