Célegyenesben - elkezdődött a játszótéri eszközök telepítése

Ma újabb mérföldkőhöz érkeztünk a többgenerációs játszótér projekttel.

Örömmel adunk hírt arról, hogy nyáron településünk sikeresen pályázott a Magyar Falu közterületi játszótér pályázatára, melyen közel 4,9 millió Ft-ot nyert el a falu. A játszótéren többek között hinták (bébihinta, laphinta, fészekhinta), kötélpiramis, körforgó, libikóka, homokozó, a kisebbeknek rugós játék kerül telepítésre. A fiataloknak, felnőtteknek többek között kosárpalánk és ping-pong asztal is lesz.


A mai napon ezen eszközök közül telepítettek párat (libikóka, rugós játék, körforgó, kosárpalánk, kötélpiramis szerkezete). 
Kérjük, hogy az elemeket még ne használják - figyelmeztető feliratokat helyeztünk el - mert a betonnak meg kell kötnie. Amennyiben a figyelmeztetés ellenére használják a mai munkát teszik tönkre és később tudjuk csak a játszóteret a lakosság részére átadni. Megértésüket és türelmüket köszönjük.


Tavasszal és nyáron több munkát is elvégeztünk a játszótér területén önkéntesek segítségével. Ezúton újra köszönjük nekik az áldozatos munkát. Az óvodai régebbi vár (ők újat kaptak, szintén Magyar Falu pályázatnak köszönhetően) átkerült a közterületi játszótérre, amelyet augusztusban egy maroknyi önkéntes csapat felújított és vidám színekre festett.

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla Alapítványunk az év elején sikeresen pályázott egy a 
MOL Alapítvány által kiírt pályázatra (Helyi Érték), melyet a szavazatoknak köszönhetően megnyertünk. Az elnyert összeg 0,5 millió Ft volt, melyből külterületi fitnesz elemeket, eszközöket telepítettünk a nyár folyamán. Ezek augusztus óta használhatók. Az alapítvány további 0,5 millió Ft-ot költ még a játszótérre, az összeg az Önöktől kapott 1%-ból és anyagi támogatásokból származik (várjuk a további felajánlásokat, segítségeket). Ezentúl az önkormányzat is további pénzösszeget fordított már eddig is a projektre, például az invazív fák kivágására és a színpad elbontására.

A játszótéri elemek telepítése a jövő héten folytatódik és az engedélyezést követően reményeink szerint már novemberben használatba vehető lesz a játszótér.

A terület rendezését tavasszal önkéntes munkákkal folytatjuk: őshonos fákat, bokrokat fogunk ültetni, virágokat helyezünk ki, valamint füvesítést is tervezünk. Várjuk akkor is majd a segítő kezeket.

További képek a játszótérről ITT.