Minden segítő kézre szükségünk van! Építsük fel együtt a játszóteret!

Nagyon sokan segítettetek nekünk megnyerni a MOL Helyi Érték Pályázatot, és a farsangi bál is nagy sikert aratott. Ahogyan ígértük, az összegyűlt, és korábban erre a célra már félretett összegeket a játszótér építésére fordítjuk.

Továbbra is szükségünk van azonban a segítségetekre! 2020. augusztus 8-ára egy önkéntes napot szervezünk, ahol a terület előkészítését, a már a játszótérre helyezett vár felújítását, a fitnessz elemek és rugós játékok telepítését, valamint padok javítását valósítanánk meg a Kastélykertben. Elég nagy fába vágtuk a fejszénket, mert nagyon sok dolgot szeretnénk belesűríteni egyetlen napba, de bízunk Bennetek, hogy ahogyan eddig is, most is segítetek majd a profi megvalósításban.

A munkálatok jellegéből adódóan több csoportba szeretnénk szervezni az önkénteseket, és a korábbiaktól eltérően visszajelzést is szeretnénk kérni azoktól, akik valamelyik csoport munkájában részt tudnak venni, hogy lássuk, elegendő lesz-e a létszám és erő a feladat kivitelezéséhez.

Az aznapi ebédről az önkormányzat gondoskodik, a szakácsunk a polgármester úr lesz. Mivel mindenki környezetvédő (ugye?) ezért aki teheti, saját tányért, evőeszközt és poharat hozzon majd magával! Előre is köszönet érte!

A hosszú bevezető után tehát KERESSÜK A SZAKEMBEREKET és LELKES ÖNKÉNTESEKET az alábbi feladatokra:

1. A kerítés melletti tamariska bokrok kivágása
    A feladat elvégzéséhez fejszére és ásóra biztosan szükség lesz. Kesztyű és védőszemüveg sem árt. A bokrok helyére idén ősszel 10 db fát tervezünk Veletek közösen elültetni. Ha ez a csapat nagyon gyorsan végezne, akkor a Kastélykert sövényének nyírásában is számítanánk rájuk.



2. A vár alatti terület felásása, hogy a föld helyére homok kerülhessen
    Szükséges felszerelés: ásó, esetleg csákány.



3. A vár felújítása
    Keresünk olyan profi, a famegmunkáláshoz értő személyeket, akik előzetesen megnéznék, és meghatároznák, hogy szükség van-e pl. a játékelem teljes lecsiszolására. Amennyiben igen, olyan személyeket is keresünk, akik a megfelelő csiszolószerszámokkal ezt a műveletet elvégeznénk. Ezután kerülne sor a játékelem teljes átfestésére, ami már könnyű fizikai munka.



4. Fitnessz elemek és rugós játékok telepítése
    3 fitnessz elem és 2 rugós játék telepítése fog megtörténni. Az elemeket betonozással szükséges rögzíteni. Keressük azokat a személyeket, akik jártasak a betonozásban, és/vagy van betonkeverőjük és/vagy segítenek egy csapat alapítványos, nem műszaki hölgynek meghatározni, hogy érdemesebb-e bekevert betont vásárolni, mint a helyszenen keverni. A feladat a fitnessz elemek és rugós játékok stabil rögzítése betonozással.


5. Padok felújítása a Kastélykertben
    A jelenlegi padok ülő- és hátlapjának cseréje a feladat. Az elemek csavarokkal kerülnek rögzítésre.

Tisztelettel kérjük azokat az önkénteseket, akik a fent felsorolt feladatok megoldásában 2020. augusztus 8-án, szombaton tudnak segíteni, azok jelezzék nekünk üzenetben a Facebook oldalunkon vagy Facebook csoportunkban.

Gyertek minél többen, hogy a gyerekek mielőbb birtokba vehessék ezeket a játszótéri elemeket! 
(A többi elem beszerzésére a Sajóörösi Önkormányzat a Magyar Falu Program keretében adott be pályázatot. Szurkoljunk, hogy sikerrel járjanak!)