Virágos Magyarország pályázat

Indul a Virágos Magyarország verseny
A Magyar Turisztikai Ügynökség 2020. május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket. A legjobb pályázatok benyújtói értékes kertészeti utalványt kapnak. 
Virágos Magyarország: keresik a legszebb balkonokat és kerteket ... 

Csak magánszemélyek pályázhatnak, idén önkormányzatok nem.
Pályázni összesen 6 db balkonkerti/előkerti fotóval és egy legfeljebb 400 karakteres leírással, 2 kategóriában („Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”). 
A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján (palyazat.viragosmagyarorszag.hu).
(Kérnek minden pályázót, hogy lehetőség szerint a fotók között legyen olyan, amely a teljes növénykompozíciót, tehát a teljes előkertet vagy erkélyt/balkont ábrázolja, valamint olyan is, amely annak részleteit mutatja meg.)

Díjazás
A szakmai zsűri döntése alapján mindkét kategóriában tíz-tíz induló részesül díjban.
Kategóriánként 3-3 fődíjat osztanak ki, melyek díjazása egyenként 150.000 forint értékű kertészeti utalvány.
Kategóriánként 7-7 tematikus díjat ítélnek oda, melyek díjazása egyenként 100.000 forint értékű kertészeti utalvány.
A legjobbnak ítélt alkotásokból mindkét kategóriában 3-3 közönségdíj is kiosztásra kerül kategóriánként, a zsűri által kiválasztott legfeljebb 50-50, közönségszavazásra bocsátott pályázat közül, melyek díjazása egyenként 100.000 forint értékű kertészeti utalvány.

Pályázati időszak: 2020. május 15.-2020. július 1.
Bírálati szakasz: 2020. július 2-13.
Közönségszavazás: 2020. július 13-26.
Eredményhirdetés: 2020 augusztusában