Újabb pályázatot adtunk be

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Sajóörös Községért Közalapítvány pályázatot adott be a MOL Helyi Érték Pályázatára.

A pályázatot - úgy ahogy 2019-ben is - a közterületi játszótér megvalósításának részbeni támogatására adtuk be. Az elnyerhető összeg 500.000 Ft.
Mégegyszer köszönjük, hogy ennyien válaszoltak a játszótérrel kapcsolatos kérdőívünkre.

Célunk egy olyan generációs játszótér megvalósítása, ahol nem csak a kisgyermekek, hanem nagyobb testvéreik, szüleik, nagyszüleik, és a település felnőtt lakossága is kikapcsolódhatnak, közösen mozoghatnak, játszhatnak. Településünk nem rendelkezik közterületi játszótérrel, így a családoknak a közeli Tiszaújvárosba kell utazniuk, ha játszóterezni szeretnének, ami rájuk plusz költséget, a környezetre pedig plusz terhelést ró az autó/buszforgalom miatt. Olyan játszótéri elemeket kívánunk létesíteni, amelyek kicsiktől az idősekig, minden korosztálynak szórakozást nyújtanak. Padokat, asztalokat is telepítünk, amelyek alkalmat adnak a beszélgetésekre, a közösség építésére. A lakossággal közösen fákat, bokrokat és virágszigeteket ültetünk majd, amelyek egyrészt esztétikus látványt, másrészt aktív védelmet biztosítanak majd pormegkötő, árnyékadó szolgáltatásuk révén. Az önkormányzat is elköteleződött a projekt iránt, így 2020 tavaszán elkezdődhet a játszótér kialakítása. Alapítványunk ezen pályázat keretein belül közösségi munkával, diákok és önkéntesek bevonásával szeretne egy játszótéri elemet és közterületi bútorokat elhelyezni a területen. Ehhez kérjük az Önök támogatását.

És hogy miért is szavazzanak ránk: „Egy kisgyermeknek lételeme a játszótér, de mi a helyzet a szülőkkel, a kamaszokkal, vagy a már nyugdíjasokkal? Mi történne, ha egy olyan generációs játszóteret valósíthatnánk meg, ahol valóban MINDENKI együtt szórakozhat? Hisszük, hogy egy játszótérnek minden korosztályt ki kell szolgálnia, közösségi térként kell funkcionálnia, lehetőséget adva a lakosság találkozásának, a jókedvű beszélgetéseknek, a közös családi programoknak. Játszani mindenki szeret, adjunk hát JÁTSZÓTERET MINDENKINEK!”

A szakmai értékelésen sikerrel túljutott és közönségszavazásra bocsátott pályázatok benyújtóit
2020. február közepéig értesítik. A közönségszavazás online lesz 2020. márciusában.

Bízunk benne, hogy sikerrel vesszük az akadályokat és márciusban szavazásra buzdíthatunk Mindenkit.

JÁTSZÓTERET MINDENKINEK!