"Ön választ, mi segítünk" - Irány a 2. forduló!

Örömmel tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Alapítványunk sikeresen vette az első akadályt, és továbbjutott a Tesco "Ön választ, mi segítünk" pályázatának második fordulójába.

Amint azt bizonyára tudják, 2017-ben tartottuk az első egészség- és sportnapot Sajóörösön. 2018-ban megismételtük az eseményt, melyre helyi sportegyesületeket hívtunk meg bemutatkozni, valamint több környékbeli szolgáltatót és előadót is meghívtunk a helyes étkezés megismertetésére, prevenciós előadásokra, elsősegély bemutatóra, terápiás kutyák munkájának bemutatására. Több százan jelentek meg a rendezvényen. 2019-ben forráshiány miatt sajnos nem tudtuk megtartani az egészség- és sportnapot. A Tesco támogatását az "Ön választ, mi segítünk" pályázat keretében arra kértük, hogy 2020-ban ismét megrendezhessük az eseményt.


A projekt célul tűzi ki a sportolni vágyók körének bővítését legalább heti 1 ingyenes sport foglalkozással. A gyermekek egészséges táplálkozásának növelését, a legalább heti 1 alkalommal zöldség, gyümölcs biztosítását a helyi óvoda részére, valamint játékos módon megismertetését a hasznosságukkal. 1 egészségmegőrző nap a helyi lakosságnak, előadások szervezése a helyes étrendekről, betegségekkel összefüggő diétákról, prevencióról, elsősegélynyújtásról.

Célunk a helyi óvodások (50 fő) helyes étrendre való nevelése, megismertetésük a zöldségekkel, gyümölcsökkel, terápiás kutyákkal, egészségügyi ellátással. A helyi lakosoknak (kb. 1400 fő) falu szintű egészségnap szervezése, ahol felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra, környékbeli sportegyesületekkel, szolgáltatókkal együttműködve. Több előadást szeretnénk megszervezni a fiatal korosztálynak, iskoláskorúaknak (100 fő) az egészséges életmódról, valamint a drogprevencióról, elsősegélynyújtásról.

Kérjük segítsen minket célunk elérésében, a pályázat megnyerésében!

Amennyiben támogatni kívánja pályázatunkat, nincs más dolga, mint a vásárlás során kapott zsetonnal Sajóörös projektjére szavazni 2020. január 20. és február 16. között a tiszaújvárosi Tesco áruházban.

Szavazatát előre is köszönjük!