MOL Önkéntes Nap a Kastélykertben

A MOL Zöldövezet pályázatban lehetőség volt MOL-os önkénteseket is bevonni a megvalósításba és mivel a MOL-os munkavállalók közül többen is Sajóörösön élnek, emiatt adott is volt, hogy kik fognak részt venni 2017.08.25-én az önkéntes napon.

A MOL Tisza Site dolgozói a Sajóörös Községért Közalapítvánnyal együttműködve varázsolta újjá a sajóörösi Kastélykertet Önkéntes Nap során.
Augusztus 25-én pénteken a tiszaújvárosi telephelyen működő MOL leányvállalatok szinte mindegyikétől jöttek önkéntesek. Összesen tizenhat kolléga (MOL, MOL Petrolkémia, Petrolszolg, MIS, MSC dolgozó), valamint egy nyugdíjas kolléga és családtagjaik vették birtokukba a kertet.
A feladatok ismertetését követően a csapat hatalmas elánnal kezdett neki az egész napos munkáknak.

A munkatársak összeszedték a kertben a lekaszált füvet, a letört ágakat, gallyakat. Majd a hölgyek megkapálták, meglocsolták az ágyásokat, valamint bontott téglából ágyásszegélyt raktak ki. A legnagyobb munkát a tiszaújvárosi geotextil gyártó vállalat által felajánlott geotextil leterítése, valamint a MOL Petrolkémia által felajánlott zúzott kő szétterítése jelentette. Ebben a munkában, kicsik, nagyok, nők, férfiak egyaránt kivették a részüket. A nap végén kihelyezésre kerültek az április elején a lakosság által a MOL Zöldövezet pályázat keretében ültetett fák elé a táblatartók, valamint a korábban elkészült kültéri elemek, padok, asztalok, szemetesek is méltó helyükre kerültek.

A közös munka rendkívül jó közösségépítő esemény volt, jobban, közelebbről megismerhettük egymást. A nap végén megegyeztünk abban, hogy jövőre folytatjuk.

A helyi és a környékbeli lakosok másnap az I. sajóörösi Egészség- és Sportnapon csodálhatta és köszönhette meg a MOL Önkéntesek munkáját.
Pár fotó, a többi kép itt található.

 


Megjelenés az elekronikus epanorama felületen valamint a nyomtatott Panorama, belső MOL-os újságban: