Ismét sikeres volt az egészség- és sportnap

A múlt hét szombaton (2018.09.01) nyárzáró rendezvényként második alkalommal rendezte meg a Sajóörös Községért Közalapítvány az Egészség- és Sportnapot a sajóörösi Mándy Kastély kertjében.
Mint arról többször beszámoltunk a Kert újjáéledése a sikeres MOL Zöldövezet pályázatnak köszönhetően 2017 áprilisában kezdődött el. Számos rendezvény során több száz lelkes önkéntes új fákat telepített, utakat alakított ki, padokat, asztalokat készített, füvesített, virágosított. A projekt zárása 2018. május 1-jén volt. A közösségépítésen, önkéntességen túl a cél volt az is, hogy a falu központjában méltó rendezvényhelyszín, pihenőpark jöjjön létre.
A rendezvényen több mint kétszáz résztvevő vett részt, s regisztrációkor mindenki kapott almát. Mészáros-Vincze Annamária az Alapítvány Kuratóriumi elnöke a megnyitójában elmondta, hogy a szeptember 1-jei egészség- és sportnap célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét az egészséges élet fontosságára, a megelőzésre, a segítség nyújtás fontosságára, valamint lehetőséget biztosítunk a sajóörösi és környékbeli sportegyesületeknek, hogy bemutatkozzanak, tagokat toborozhassanak.

Az egészség- és sportnapon készült fotókat itt tekinthetik meg.

Újságcikkek jelentek meg a rendezvényünkről és TV interjú 14 perc 30-tól.

  • Tiszaújvárosi Krónika 2018.09.06
 


  • Észak-Magyarország 2018.09.07