Legszebb Virágos kert verseny Sajóörösön

Sajóörös 2018-ban pályázott a Virágos Magyrország pályázatra / versenyre.

A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása.

Úgy gondoljuk, hogy a településkép szép rendezett, a Kastélykert újjáéledésével egy közterületet sikerült közösen rendbetenni a lakosok segítségével, készen állunk a megmérettetésre.
Számos gyönyörű magánkert van a településen. Az itt lakók között egy helyi versenyt is kiírunk.

A „Sajóörös Községért” Közalapítvány 2018-ban meghirdeti lakossági „Legszebb virágos kert” virágosítási versenyét. A jelentkezők közül zsűri választja ki a nyerteseket.
A zsűrizésnél szempont, hogy a kert tiszta, rendezett, virágos és gyommentes legyen.
Az elért minősítéstől függően különböző mennyiségű virágpalánta/örökzöld növények a jutalom, az egynyári virágpalántákat 2019 tavaszán osztjuk majd ki.
A versenyben nevezési lap kitöltésével lehet részt venni, ami az alábbi e-mail címen kérhető viragos.sajooros@gmail.com. Pályázni kertről, virágokról készült fotókkal lehet, kérjük a pályázó nevét és az utca házszámot feltüntetni. A fotók elküldhetők a megadott e-mail címre vagy fel lehet tölteni az alábbi facebook oldalra, https://www.facebook.com/viragos.sajooros/.
A jelentkezés határideje 2018. július 15.

A verseny részét képezi a Virágos Magyarországért programnak. A programot az önkormányzat támogatja.